Fiscale voordelen

Voor een elektrische en hybride voertuigen gelden er in Nederland verschillende fiscaal aantrekkelijke voordelen. Wij hebben voor u de belangrijkste voor u uitgezocht:

Fiscale voordelen

Geen wegenbelasting

Voor volledig elektrische auto’s zijn volledig vrijgesteld van wegenbelasting.  Voor hybride voertuigen geldt een halftarief. *

Lage onderhoudskosten

Omdat in elektrische auto’s minder draaiende onderdelen zitten wordt het voertuig betrouwbaarder. De onderhoudskosten liggen dus lager.

Verlaagde bijtelling

Voor de meeste volledig elektrische auto’s is de bijtelling slechts 4%. Voor hybride auto’s slechts 7%,12%, 14% of 15%. Dit is afhankelijk van het bouwjaar. 

Geen/lage BPM belasting

Omdat de uitstoot van elektrische en half- elektrische auto’s dermate lager is, is de aanschafbelasting ook lager. Des te minder uitstoot des te lager de BPM. 

R

Subsidie

Voor sommige elektrische auto’s kunt u een subsidie aanvragen bij aanschaf. Dit is afhankelijk van de nieuwwaarde. 

M.V.O.

Indien u elektrisch of half- elektrisch gaat rijden onderneemt u maatschappelijk verantwoord. Uw stakeholders kunnen dit positief ervaren.

Kom in contact

Indien u vragen heeft over de fiscale voordelen of andere algemene vragen kunt u hier in het contactformulier uw bericht achterlaten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om u verder te helpen.

Nieuw & Gebruikt

Wij verkopen zowel nieuwe als gebruikte auto’s.

Verkoopservice

Wij verkopen uw auto sneller en voor met een hoger rendement. 

Fiscale voordelen

Het bezitten en gebruiken van een elektrische auto biedt vele voordelen. 

Wilt u een offerte ontvangen?

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Locatie

Zeilweg 1, 8243PK Lelystad

Telefoonnummer

+31 6 55 55 86 86

Openingstijden

Wij zijn uitsluitend geopend op afspraak om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Eventueel zijn afspraken in het weekend of avonden ook mogelijk. Neem vrijblijvend contact met ons op voor  een vrijblijvende bezichtiging en/of proefrit.

Stuur een bericht